Ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα των φανς, αν θα υπαρξει 2 σεζόν στα αγαπημένα τους anime.

Όλοι μας έχουμε αναρωτηθεί γιατί ένα καλό anime, με επιτυχία στις προβολές, με πολλούς φανς και υλικό για δεύτερη σεζόν δεν καταφέρνει να απόκτηση δεύτερη σεζόν. O Sasaki Marina παραγωγός του anime Barakamon εξήγησε γιατί συμβαίνει αυτό το φαινόμενο.

Όταν ένα manga καταφέρνει να απόκτηση anime, που αποκτά φήμη, πολλους τηλεθεατες και φανς, παράλληλα το manga συνεχίζει να αποκτά αναγνώστες, δίνει την εντύπωση πως θα υπαρξει μια συνεχεια η δεύτερη σεζόν του αγαπημενού μας anime. Στην πραγματικότητα όμως το πιο βασικό κριτήριο είναι η πώληση των Blu ray, οι συζητήσεις για την δεύτερη σεζόν ξεκινάνε μετά από της πωλήσεις των 3-4 πρώτων CD χωρίς καλές πωλήσεις δεν υπάρχει σεζόν. Υπαρχουν βεβαια και τα κέρδη από τις φιγούρες και διάφορα αλλά merchandise που στη πραγματικότητα είναι κάπως τραγικά καθώς από τα 10 εκατομμύρια YEN κέρδη, στο στουδίου του anime φτάνουν γύρω στις 100.000.

Ο Sasaki συνόψισε ότι από την μια πλευρά τα blu ray είναι ακριβά αν σκεφτείς πόσα anime κυκλοφορούν και πόσα είναι τα καινούρια κάθε φορά, με τις εταιρίες να μην έχουν βρει κάποια άλλη λύση, κάποιο άλλο κέρδος εκτός από τα blu ray. Σε μια εποχή όπου η κατοχή ψηφιακού υλικού δεν έχει μέλλον είναι η μόνη τωρινή λύση για να έχουν κάποιο κέρδος τα στουδίο των anime.


TOP 10 NEWS

  • Κορυφαία Εβδομάδας

  • Κορυφαία Μήνας

TOP 10 ANIME